Beskära äppelträd

I år hoppas vi på äpplen i våra träd. Det finns knopp för blommor i alla träden så chanserna är stora! Snart kommer vi igång och tillverkar nya växtstöd. De ska i år få stötta pionerna i rabatten runt växthuset.

Jag tror att jag skrev detta förra året vid beskärningstider också, men det tåls att sägas igen. Innan jag fick förmånen att sätta sekatören (och även lite grövre redskap) i dessa äppelträd, hade de inte blivit klippta på flera år. Topparna såg ut som skatbon och var svåra att reda ut. Träden är dessutom, enligt mig, alldeles för höga och vida för att vara äppelträd. Det är ju naturligtvis en smaksak! Under flera år har jag jobbat på att ta in och ta ner träden utan att ha ihjäl dem, och nu börjar jag känna att vi närmar oss ett slutresultat som jag är nöjd med.

fullsizeoutput_17f2

fullsizeoutput_17f3

Klematisen i växthuset börjar att sätta blad i de gamla bldvecken, så långt har inte klematisen utanför växthuset kommit än. Jag fick klippa ner den helt förra året på grund av att den blev angripen av klemaisstekel. Larverna åt upp bladen på en natt, men till slut kom jag på att jag kunde sprua på pyrisol. Så i år ska den få växa sig tät i den hemmagjorda växtställningen som jag är supernöjd med! Den blev så bra och vi har fått efterfrågningar på att tillverka fler! Vi kommer att tillverka ett gäng nu i vår för bland annat pionerna att växa i.

fullsizeoutput_17f4.jpeg

Visst är det härligt att trädgårdarna börjar sätta knopp igen!?!

2 reaktioner till “Beskära äppelträd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.