Trädgård och att odla

Äppelträden är klippta, i alla fall det som går att komma åt på stege. Resten får vi ta med lift. I år var vi lite snällare mot träden men det är fortfarande en långdragen process att forma och föryngra träden.

Idag har större delen av äppelträden blivit beskurna. Så härligt att få det gjort, med hjälp av mamma och pappa. Stort tack! I år kan det bli äpplen på träden. Vi var lite snällare mot träden i år. De har blivit hårt beskurna flera år i rad och idag såg det ut att kunna komma många äppelblommor på träden så vi gick varsamt fram. Vi får ta lite hårda tag nästa år igen.

fullsizeoutput_17ee

Det märks att trädgården är på gång nu trots att det är en kaka med snö kvar på gräsmattan. I rabatterna tittar lökarna upp och växterna som jag försökte att övervintra i växthuset börjar ge små tecken på liv. Det är så härligt när våren visar små tecken på att bryta fram. På tal om att bryta fram så har jag försökt att få avokadokärnor till att sätta rot flera gånger om, och nu har jag äntligen lyckats! Så roligt! En liten rot har tagit sig igenom den stora kärnan, och även om det inte blir en planta som bär frukt så hoppas jag på att den kommer att ta sig och ge ett vackert bladverk. Nu håller jag tummarna.

Övriga trädgårdsplaner för i år är att ta massor av sticklingar på Mårbackan så att oddsen för att övervintra några ökar. Sedan ska jag försöka planera upp trädgården med olika sittplatser och rabatter att njuta av. Har ni förslag på bra trädgårdsinfo? Jag fick ett superbra förslag på ett instagramkonto av min svärmor igår. @torpfors, en trädgård i Dalsland.

Har ni tips på trädgårdsinspo?

 

4 reaktioner till “Trädgård och att odla

    1. Ja, jag älskar min trädgård! Det bästa är att jag har ett oskrivet blad här hemma, det finns mycket plats att planera rabatter på! 😄👌🏻

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.