Tjejtrio

Äntligen fick jag ”tummen ur” och ordnade med den stående tjejlunchen. Det hade hängt på min axlar alldeles för länge… Så härligt att se var alla är i livet. Vi stannade till hos morfar och hans fru och mina tankar for genast till boken ”hjärnstark”. Besöket sporrade mig till ännu mer träning.

Det var ju min tur att ordna tjejlunchen den här gången, och ÄNTLIGEN blev det av! Nu i söndags över en tallrik med laxtacos. Så kul att vi fortfarande, efter tio år, hänger ihop ett par gånger om året. Vi tre tjejer som läste ihop på högskolan. Förutom att diskutera vad som har hänt i våra liv sedan sist vi sågs så blev det en diskussion om vilken färg på personlighetstyp vi är. Jag har ju precis läst Omgiven av idioter, som jag varmt rekommenderar att läsa! Minna är en solklar röd personlighetstyp, vilket hon uppenbarligen hade hört vid flera tillfällen. Jessica är jag lite osäker på men tror att hon är mest grön. Jag tillhör den gula personlighetstypen om jag får analysera mig själv. Det är så kul att läsa igenom och få riktiga ”aha”-upplevelser och ”det här är ju jag”-känslor under tiden… LÄS DEN!

 

Igår var vi och hälsade på min morfar och hans fru. Tänk, han är snart 86 år och djupt engagerad i röda korset. Han är kontaktperson på fängelset och han engagerar sig i demenssjuka som bor på ett boende i stan. Där tar han ut dem på promenader så att de ska få komma ut i friska luften och få någon att prata med. Jag tänker på det med ett leende på läpparna för han är säkert äldre än de flesta han går ut och rastar. Jag ser vikten av att hålla igång, även när man blir pensionär. Han gick i pension i förtid men har varit engagerad i flera föreningar. Han sprang maratonlopp fram till 65 års ålder och är fortfarande ute på långpromenader så gott som varje dag. Jag tror att detta ihop med bra gener har gjort att han är så stark och vital som han är trots sin ålder. Detta kopplar jag starkt ihop med boken hjärnstark. En bra motivation till att träna!

fullsizeoutput_1527

Med morfar i åtanke skyndade jag hem på eftermiddagen så att jag hann att gå på medelpasset på friskis. Det är jag så glad över, det känns i hela kroppen att detta är bra för mig! Jag fick ihop över 12 600 stege igår.

Nu ska jag fortsätta att sippa på kaffet och titta på Nyhetsmorgon. Det ska snart handel om löneförhandling på jobbet, det är dags att lyssna noga.

Jag önskar en skön tisdag! 

 

 

4 reaktioner till “Tjejtrio

  1. Åh härligt med tjejlunch!
    Svar: Anna är HELT med och av samma åsikt som dig. Tycker inte den s.k ”försvarskommentaren” hör hemma någonstans faktiskt. Bara en lam ursäkt. Substansen är olaglig och det finns en anledning till det. Den är livsfarlig. Ja, precis vilken affekt får detta mot människor i brukarens närvaro. Tänker också att personer i sociala medier är och skall vara en förebild, att inte förespråka något som är olagligt. Ingen vidare förebild. Är man lämplig som förälder ens? Trasiga människor bör få vård istället. Blir också fundersam över att ingen reagerar. Jaja folk får göra vad dom vill med sina kroppar, upp till dem. Ett annat mer ”rakare” ord JAG ORKAR INTE BRY MIG. Jag är inte sån, jag KAN inte hålla tyst. Jag VET att det är olagligt och farligt. Hur fan kan man vara tyst då någon självmedvetet väljer att skada sig?! Jag kan inte det! Det är FEL!
    Hoppas att dom får stopp på försäljningen innan preparatet skadar fler människor.

    https://lindamarie.nu/ar-folk-inte-kloka-nu-ar-det-anmalt/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.