Fettisdagen

Idag serverar vi semla till efterrätt efter lunchen. Ett gott litet energitillskott som passar bra när hela familjen ska åka till badhuset.

Jo, vi har smygstartat med en semla som svärmor hade gjort för ett tag sedan. Men idag är det på riktigt. Idag ska vi äta en semla var med glutenfri bulle som svärmor har bakat. Och hemmagjord mandelmassa som jag har gjort. Mums!

fullsizeoutput_1498

Är det fler som tycker att semmeldagen är helig, eller äts det semlor i tid och otid? Jag tror att det är djupt rotat i mig då vi sällan åt sötsaker hemma. Fika var inget vi gjorde varje dag om ens varje vecka. Matsäck innehöll aldrig kakor och på sin höjd kunde det finnas en bulle, om det var helg. Det är jag väldigt tacksam för idag att fika och sötsaker inte är något ”måste”. En slät kopp kaffe går bra, eventuellt en ruta mörk choklad. Med mörk choklad menar jag minst 70 % men helst 85 %. Nu sitter inte jag här och säger att jag aldrig fikar eller äter sötsaker. Det är klart att jag gör. Men det är inget som finns med i vardagsplaneringen. Hur är ni uppvuxna med socker?

fullsizeoutput_1499

Kommer ni att äta någon semla idag?

4 reaktioner till “Fettisdagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.