Tacopaj

Vem säger att tacomys bara är för fredagar? Här lyser vi upp måndag med en tacopaj och lite förberedelser för morgondagens semlor.

Idag har vi varit utan bil, således har det blivit mycket gjort här hemma. Tvätt, mat och städning har stått på schemat. Bil vill vi ha, jag förstår inte hur man kan leva utan. Med risk för att låta som en riktig miljöbov så känner jag mig låst utan bil. Klart att man kan promenera till affären men var ska jag ha alla matvarorna?

Idag gjorde jag tacopaj. Jag använde mig av 400g nötfärs, tacokrydda, majs, paprika, 2 burkar crème fraiche, sambal oelek och ajvar relish, tacochips, riven ost, salt och peppar. Pajskalet gör jag glutenfritt med 125 g smör, 3 dl finax finmjöl och ett ägg.

fullsizeoutput_1491

  1. Kör smör, mjöl och ägg i en matberedare till en pajdeg. Lägg den i kylen i en timma och tryck sedan ut degen i en pajform och nagga. Grädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
  2. Stek nötfärsen i smör och häll över tacokryddan.
  3. Blanda crème fraiche, majs, paprika i bitar, 1 tsk sambal oelek, 1 msk ajvar relish, salt och peppar i en bunke.
  4. Blanda ner färsen i crème fraicheröran.
  5. Häll röran i pajskalet. Tryck ner nachochipsen i ett fint mönster och häll riven ost över alltihop.
  6. Grädda i ugnen i 20-30 minuter tills allt har fått en fin färg.

fullsizeoutput_148f

Min husmorskunskaper tog inte slut där idag… jag gjorde även hemmagjord mandelmassa till morgondagens semlor…

Ha en skön kväll och en bra start på veckan!

2 reaktioner till “Tacopaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.