Nyklippt

Jag är äntligen nyklippt. Men med den takten de tog hand om mig som kund, hade jag lika gärna kunnat ha suttit kvar efter stägning. De slitna topparna är i alla fall ett minne blott.

Det var väl ändå dags att klippa håret efter drygt sex månader. Men så irriterad jag blir på den där salongen. Jag bokade klipptid över nätet för en vecka sedan. Dagen innan ringer de och vill boka om tiden (som vanligt!) till senare på dagen och dessutom till en trainee. Inget ont om trainee men jag hade ju bokat en tid för att bli klippt innan jul, åker tio mil och har min mamma med mig för att ha uppsikt över Nils under tiden. Då vill jag ju inte sitta i en och en halv timma för att den traineen dessutom ska ta hand om alla andra kunder som kommer in i butiken samtidigt som hon klipper mig… Själva klippningen tog ju tid i sig! Tur att jag inte betalade fullpris i alla fall, och jag blev av med mina slitna toppar innan jul. Nu har jag bokat in ett par tider framöver hos min ordinarie frissör. Jag har till och med bokat en tid i december nästa år så att jag slipper att gå igenom samma pers igen!

tomtelatte

Utanför frisörsalongen ligger Espresso House. Så för att lugna nerverna, och stilla hungern som börjat riva i kroppen efter 1,5 h i frisörstolen, satte vi oss ner för en fika. Jag provade deras Key Lime Paj som är glutenfri och deras jullatte. Jag kan meddela att det verkligen var en sockershock och trots att jag valde en liten latte så fick jag be om hjälp att äta upp pajbiten. Det blev väldigt mäktigt men smakade såååå gott i munnen. Jullatten strösslade de kardemumma uppe på. (Bilderna på bakverken är lånade från Espresso House).

key-lime-cake-med-grc3a4dde

Nils är som vanligt på solskenshumör och skrattar och är glad. Nu ligger han inbäddad i farmors hemsydda påslakanset med de söta små ugglorna på. Jag tycker att den är så härlig i färgerna. Nils har tur som har så mycket släkt och vänner som gillar honom och bryr sig om honom. En ynnest. Tänk om alla barn fick had det så! Och tänk om alla föräldrar fick ett barn som Nils som sover gott om nätterna så mamman hinner duscha och ta hand om sig själv också. Han gör det till ett lätt jobb att vara mamma och pappa. (Peppar-peppar)!

IMG_8165

Nu ska jag sitta och vara lite social med mina föräldrar innan det är läggdags.

Jag önskar alla en skön lördagkväll!

2 reaktioner till “Nyklippt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.