Mat

Tänk att mat kan skapa så goda minnen. Det är väl en av det mest sociala sättet vi umgås på? Umgås vi med andra så är det över en god middag eller en kopp kaffe. Så mysigt. Ikväll åt vi middag hos grannarna.

Den här veckan har hittills handlat om mat. Igår lagade vi goda kycklingfiléer fyllda med fetaost, soltorkade tomater och färsk basilika och serverade rostad delikatesspotatis till det. Det blev så gott! Inspiration till detta fick jag av @hopemalin på instagram. In och följ henne om ni vill ha inspiration till goda maträtter! Jag följer inga recept slaviskt men inspirationen till nya rätter får jag i mängder av henne. Jag försöker alltid att anpassa recepten till det som finns hemma i skafferiet. Jag vill ha så lite matsvinn som möjligt. Vi slänger galet mycket mat annars.

IMG_8106

Därför är det också roligt med smakboxen. Jag  fick min gratis den här gången då jag lyckades vara med och vinna en instagramtävling. Den här gången bytte jag över till smakbox balans som innehåller mer glutenfritt och färre sötsaker. Jag blev så nöjd när jag hämtade ut lådan för några dagar sedan. Här får man också inspiration till att prova nya saker och nya rätter. Om ni använder koden cx6fxf så får ni 10% rabatt på den första smakboxen. Prenumerationen går att avsluta eller pausa när man vill och lådan kommer varannan månad för en kostnad på 199 kr per gång.

IMG_8016

Ikväll var vi bjudna till grannarna på middag. Så god kyckling med potatismos smaaksatt med dragon och citron. Det smakade så gott! Christina och Lennart, som grannarna heter, har lite längre livserfarenhet än vad vi har. Ungefär 30-35 år mer erfarenhet än vad jag och Marcus har. Ändå har vi så mycket att prata om och tiden flyger iväg i detta trevliga sällskap. Jag älskar det faktum att trots ålderskillnad så trivs vi i varandras sällskap. Är det fler som har goda grannar? Grannar som ni kan sitta och äta en god middag med en vanlig tisdagkväll? Underbart! Christina och Lennart är för övrigt de söta grannarna som lämnar tvättad hemodlad färskpotatis med dill på vår uppfart och kommer med nyfångad makrill till dörren, likaså nyplockade trattkantareller.

Tidigare idag var jag och Nils och träffade föräldragruppen för att diskutera just mat. Vi har börjat med smakportioner för Nils och det verkar som att de flesta har gjort det. De rekommenderar ändå att amma, alternativt ge ersättning, till minst sex månader. Sedan ska det fasas ut när man känner att man är redo för det. Själv tycker jag att det är en av de mysigaste stunderna vi har. Amningen.

Nu blir det kvällen! Sov gott gó vänner!

En reaktion till “Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.