1:a december

Idag får ni gott aer läsning med recept, julkalenderöppning och kvällens middag. Roligare än så blir det inte! Ja just det, vi hade finbesök i trädgården också…

Idag öppnade vi lucka nr 1 i adventskalendern! Där låg en bok om katten Franssons jultröja, en mycket spännande bok om en tröja som repade upp sig.

Samtidigt utanför fönstret i vår trädgård firar rådjuren in december med något gott som finns i vår nysådda gräsmatta. Jag drog mig till och med för att gå ut och köra Nils i pulkan för inte skrämma bort dessa raringar! Visst är de fina!?

 

Efter att ha spanat in rådjuren och tagit en tur med pulkan åkte vi iväg och hämtade min adventslucka nr 1! Paket från smakboxen. Den här gången var den gratis för mig då jag lyckades vinna en instagramtävling! Schysst! Jag bytte till Smakbox Balans och blev supernöjd med innehållet! Så mycket gott och roligt att testa! Te och kaffe och glutenfria ekologiska kex.

IMG_8016

Det efterfrågades recept på min vegetariska lasagne, vilket jag gärna delar med mig av!

img_7948

Keso- & spenatröra

225 g fryst finhackad spenat, 1 burk keso, vitpeppar, salt och muskotnöt.

  1. Tina spenaten i en kastrull och låt vätskan koka av och ta av från spisen.
  2. Blanda i vitpeppar, salt och muskotnöt efter smak.
  3. Blanda ner keson i spenaten.

Tomatsås

Rapsolja, 1 klyfta vitlök, 1/2 gul lök, 380-400 g krossade tomater, franska örtkryddor.

  1. Fräs hackad lök och vitlök i rapsoljan i en kastrull.
  2. Häll i de krossade tomaterna och örterna och låt koka ihop i 5 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med tomatsåsen i botten på en ugnsfast form (jag har IKEAs lunchlåda i glas och den är i minsta laget). Lägg lasagneplattor och fortsätt med spenat- & kesoröran. Varva och avsluta med tomatsåsen överst. Häll 1 dl mjölk ovanpå och toppa med ost och svartpeppar. Ha den i ugnen i ca 30 minuter.

Kvällens middag bestod av den svenska sedavanliga tacosen.

IMG_8020

Jag ska snart lägga upp de sista fyra tingen som rensats ut här hemma, jag har bara inte hunnit att fotografera allt än. Jag har under november lyckats att rensa ut en sak varje dag här hemma. Det innebär 30 saker som sålts eller skänkts bort alternativt kastats.

Nu ska jag ta vara på kvällen, nu när lillskrutt äntligen har somnat.

Ha en supersökn kväll alla fina där ute!

En reaktion till “1:a december

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.