Inget matmissbruk här inte

Matplanerar ni era veckor? Jag försöker så gott jag kan. Jag försöker att få in kött, fisk och vegetariskt. Även mycket frukt och grönt. Bra varor, så mycket ekologiskt som möjligt.

Idag har jag maxat matanvändningen. Jag har inte bara gjort nya matlådor, jag har också sett till att använda rester för att slippa slänga mat. Att slänga mat är ju varken bra för miljön eller plånboken. Så idag har jag lagat kyckling i jordnötsås, recept finns HÄR, och kikärtsbiffar, recept finns HÄR. Till lunch lagade jag köttfärsfylld paprika efter köttfärsås som var över sedan tidigare i veckan. Jag förgyllde den med lite franska örter och ost och gratinerade den i ugnen. Jättegott!

IMG_7793

Till middag åt jag resterna från jordärtskockssoppan, recept finns HÄR, med knäckebröd. Till efterrätt blev det våfflor. Vi hade smet kvar i kylskåpet från farsdagsfrukosten. Men istället för sylt till grädden, tinade jag några frysta ekologiska hallon. Det kändes nyttigare.

Nu ska vi nog klara av veckan som kommer rent matmässigt. Så skönt att ha flera rätter att välja på. Jag tycker att det är så bra att maten blir använd också, den ruttnar inte bort i kylskåpet för att man inte vet vad man ska tillaga. Mitt bästa tips är att försöka att ta sig tiden att laga flera rätter samtidigt när man känner sig inspirerad och inte är stressad för att hinna med. Kanske kan man försöka planera rätterna för veckan så att inköpen går att använda i flera rätter?

Nu ska jag borsta mina tänder och lägga mig, Nils har trilskats lite för första gången vid läggning. Vi håller tummarna för att det är en engångföretelse.

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.