Alla helogons dag

Idag har vi hedrat farmor och farfar genom att tända en lykta vid deras gravsten och ett ljus i kapellet. En fin tradition som jag tycker att vi ska värna om även om vi annars inte är flitiga besökare i den kyrkliga världen.

Idag har vi varit på kyrkogården och tänt ljus på farmors och farfars grav. Nu är det 30 år sedan farmor dog och tio år sedan farfar gick samma väg. Tänk vad tiden går fort!

När vi kom till kyrkogården idag möttes vi av ett hav av fladdrande ljussken framför oss. Det är så otroligt vackert med alla lyktor som lyser upp i mörkret. Tänk alla anhöriga som kommer dit till sina gravar och skänker sina nära och kära en omtanke. Det är enda gången, vad jag vet, som det är fullt på kyrkogårdens parkering. Tyvärr är det svårt att fånga stämningen med mobilkameran. Personligen tycker jag att det är ett mycket bättre sätt att hedra de som har gått bort med tända ljuslyktor än ”trick or treat”. Är jag alldeles för gammalmodig då?!

IMG_7715

När vi ändå var i stan och i närheten av butiker passade vi på att uppdatera lillskrutts garderob. Det blev nytt både från Polarn O. Pyret och KappAhls Newbie. Newbie är hittills det enda stället jag har hittat små strumpor med halkskydd på. Redan i storlek 13/15. De ska få invigas imorgon.

IMG_7718
Skjortbody och manchesterbyxor från Polaren O. Pyret.
IMG_7717
Chinos, halkstrumpor, kofta, body och vintermössa från KappAhls Newbie.
IMG_7719
Söta lilla gammelmormor har stickat små fina raggisar till plutten.

Som om det inte var nog så har Nils gammelmormor stickat små söta raggsockor. Helt ljuvliga. Tyvärr lyckades jag inte att fånga den fina blåa färgen med min mobilkamera. Jag ska återkomma med bild som rättfärdigar färgen på det blå garnet. Tack snälla söta mormor!

Nu ska vi borsta tänderna och krypa till kojs! Sov gott gó vänner!

En reaktion till “Alla helogons dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.