Folsyra

Hur vet man att man får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler? Jag äter, enligt mig själv, väldigt allsidigt och varierat med mycket frukt och grönt. Räcker det?

Följ min blogg på bloglovin!

 

Är det bara jag som har missat att det står ”Före och under graviditeten SAMT under amnigsperioden” på folsyraförpackningen? Själv slutade jag att äta folsyra efter graviditeten. Från och med idag ska jag börja äta tillskott igen. Kanske hjälper det till att förbättra huden på mitt lillfinger som alltid blir så förstört under höst och vinter. Enligt wikipedia finns det folsyra (vitamin B9) i livsmedel som jag äter rikligt av som tur är! Du hittar det i spenat, röd paprika, ägg, broccoli, brysselkål, apelsin, kiwi, jordgubbar, hallon, björnbär, svarta vinbär, kikärtor och sockerärtor. Allt det där äts det rikligt av här hemma. Ekologiskt naturligtvis. Det står på wikipedia att folsyra ska stimulera produktionen av bröstmjölk. Inte för att jag har lidit någon brist på mjölk men varför inte vara på den säkra sidan?! Jag borde även ta tillskott på D-vitamin nu under den mörka sidan av året.

tillval-folsyra-100-tabletter-0

Har ni tips på bra produkter med tillskott av D-vitamin? Jag tycker personligen att det är en djungel med tabletter. Vilka ska man välja? Vilka innehåller minst kemikalier? Vilka har haft minst miljöpåverkan under framställningen? Tips mottages gärna!

Ha en underbar tisdag alla där ute! 

En reaktion till “Folsyra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.