Höststädning i trädgården

Då var det dags att höststäda växthuset. Tömma tomathinkar och planera var allt som ska övervintra ska placeras. Tråkigt men skönt att låta växthuset få sova över vintern. Nu får vi längta till nästa säsong.

Nu var det dags. Nu har vi klippt ner tomaterna och tömt ut hinkarna. I år hade jag tänkt att försöka övervintra klematisarna i växthuset. Jag ska packa ner dem i kartonger med frigolit och bubbelplast. Även hortensian tänkte jag övervintra på samma sätt. Sticklingarna med Try, som jag stal i Minnas trädgård i somras, har fått rötter i krukorna. Jag grävde ner alla krukorna i växthuset och hoppas på att de ska klara vintern där. Jag försökte mig på att ta några sticklingar på hängsyrén och ett skott har överlevt och verkar ha fått rötter. Den grävde jag ner ihop med Tryn. Jag håller tummarna till våren.

IMG_7437

 

Pelargonerna ska jag vinterförvara i ett fönster i maskinhallen. Där kommer temperaturen att vara ca tio grader, så jag räknar med att vattna en liten skvätt en gång i månaden, max. Aloe veran vet jag inte hur jag ska övervintra men ställer den nog ihop med pelargonerna. Hur övervintrar ni era växter? Förra året glömde jag mina Dahliaknölar i pannrummet, de låg varmt och torrt hela vintern men de växte bra i år i alla fall.

IMG_7436
Här har jag grävt ner sticklingar av Try och hängsyrén.
IMG_7438
Tomathinkarna åker in i boden på vinterförvaring.

Nu får vi längta efter våren igen då allt ska börja om. Nya skott och nya blad som sedan blir fina blommor. Spänningen att se vad som har övervintrat och inte. Wish me luck!

Ha en skön lördagkväll alla!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.