Lingonsylt

Vilken flickvän min sambo har! Om jag får säga det själv då… Hon har kokat lingonsylt till hans havregrynsgröt som han äter till frukost.

Idag har jag och Nils kokat lingonsylt till Marcus. Vi hade massor av lingon kvar i frysen. Lingon som svärmor och svärfar plockade förra hösten. Det är dags att göra slut på dem och få lite mer plats i frysen igen. Nu när jag nämner det så borde vi nog rensa frysen ordentligt. Det är ungefär ett år sedan vi gjorde det sist. Hur brukar det se ut i era frysskåp? Hur ofta rensar ni? Det är rätt skönt att göra en koll för att se vad man har och inte har. Oftast har man ju mycket mer än vad man kommer ihåg!

DSC_1265

 

Nu blev det sylt på 1,5 kg lingon. jag brukar hålla ner sockret i mina syltburkar. Till 1,5 kg lingon hade jag 1 dl vanligt socker och 2,5 dl syltsocker. Det återstår att se om Marcus äter sylten eller inte. I värsta fall får jag koka i lite mer vanligt socker i burkarna. Nu står de i alla fall ute på trappan för att kylas ner innan de hamnar i kylskåpet.

Samtidigt rörde jag ihop en snabblunch som jag brukar äta mellan varven, min mug cake. Jag har massor av färska fikon hemma just nu så fikon ihop med turkisk yoghurt fick bli tillbehören till min mug cake. Fikon som är så gott och så vackra att titta på!

DSC_1260

Nu ska Nils och jag förbereda oss för återträff med föräldragruppen. Marcus skulle möta upp oss och följa med. Det ska bli kul att träffas igen och höra hur alla mår. Några av dem träffar jag ju varje vecka på babycaféet så vi har ju redan hunnit att checka läget med förlossningar och andra roliga samtalsämnen.

Hoppas att ni har en bra torsdag! Snart är det helg igen!

Kramar från oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.