Morgonmöte med banken

God morgon! Kaffe är ett hett, uppskattat ämne här. Jag köper ekologiskt men har gjort ett undantag endast för den fina designens skull! Ytligt, jag vet! Till dagens bankmöte var det i alla fall ekologiskt kaffe i koppen.

Det är så smidigt att göra bankärenden nu för tiden. Jag har suttit hemma i mitt eget kök och förhandlat om räntan på mitt bolån via videokonferens på datorn. Kvart över sju på morgonen med kaffekoppen i handen och Nils sovandes på övervåningen. Jag fick förhandlat ner räntan och druckit upp det VARMA kaffet lagom till att lillskrutt vaknade och ville ha frukost. Det känns som att jag har utfört stordåd innan klockan har slagit åtta!

DSC_1196dator

 

I kaffekoppen är det ekologiskt kaffe men jag kunde inte låta bli att köpa Zóegas fina kaffepaket västkust, fikastund och Stockholm. Enligt förpackningarna ska de ha olika smaksammansättningar. Det återstår att se… Även om det här kaffet inte är ekologiskt så är det i alla fall 50% av innehållet rainforest alliance certified. Vilket innebär att det ställs krav på miljöskydd, social rättvisa och ekonomisk livskraftighet. Målet är att djur och natur och arbetares levnadsförhållanden ska upprätthållas. Det är alltid något!

DSC_11810fairtrade

Nu kan dagen starta och vi ska nog försöka att fixa lite med fotografierna när nyheterna är slut.

Kramar från oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.