Barnens integritet 

Det är vi som föräldrar som ska skydda våra barns integritet. En uppgift som är svår idag på grund av alla sociala medier. Låt oss hjälpas åt att vara rädda om våra barn!

Det är inte lätt i dagens samhälle att bevara sitt barns integritet då sociala medier är det största som finns. Där kan inte du som förälder skydda spridningen av bilder på ditt barn. Det enda du kan göra är att aktivt välja om bilder på ditt barn får läggas ut överhuvud taget. Därför tycker jag att det är viktigt att ALLA vuxna är med och tar sitt ansvar. Lägg inte ut bilder på andras barn utan att få det godkänt av föräldrarna. Ta inga fotografier på mitt barn när han är naken eller bara har blöja på sig. Idag har vi snapchat, instagram och Facebook. Bilder får snabbt stor spridning och vi kan inte kontrollera vad andra gör med dem. Jag är själv användare av sociala medier men har, så vitt jag vet, inte lagt ut en bild på en person som inte tidigare har sagt att det är ok eller där föräldrarna inte har godkänt just den bilden. Låt oss alla hjälpas åt att skydda våra barn ute i internetdjungeln. 

Hur söta är inte skorna som Nils fick av gammelmormor?!

En annan aspekt som jag och Marcus har tagit i beaktande är mobiltelefonen. Vet vi än idag vilka effekter strålningen gör för en växande liten människa? Vi har valt att inte ha telefonerna i närheten av Nils. 

Därför kan ett blogginlägg ta en hel dag för mig att skriva. Upp med telefonen, lägga ner den och ta Nils. Nils somnar, upp med telefonen igen. 

Nu ska moraltanten släppa telefonen och vara social med pappa Marcus och halvsovande Nils. 

Kram på er! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.