Kom igång och träna

Eliminera ursäkterna och kom igång. Det är alltid sååå skönt efteråt oavsett hur många ursäkter man har innan.

Det största hindret att överkomma, när det gäller träning, är att byta om. Du har gjort dig i ordning på morgonen för att komma fräsch till jobbet. När du kommer hem ska du bara fixa med mat och lite städning och vips så har tiden flugit förbi och du har hamnat i soffan. Att bemöda sig att ta av de fina kläderna för att svettas och kanske solka ner det nytvättade håret, det tar emot.

Mitt knep för att komma iväg är att direkt byta om till träningskläder. Då känns det som att halva jobbet redan är gjort. Då finns det inte längre någon ursäkt för att inte ta sig ut. Jag kan gå en halv dag i träningskläder innan jag tränar.


Nästa steg är att inte gå ut för hårt första gångerna. Öka belastningen/intensiteten successivt. Annars tar lusten slut i takt med orken. Till och med min mamma började att jogga efter 60-års strecket. Hon håller igång flera gånger i veckan nu för tiden. Heja mamma! Vänta med att logga och jämföra dina tider/vikter tills du har kommit igång ordentligt. 

För mig är det rejäla promenader med barnvagn som gäller för tillfället. Jag ska snart på efterkontroll och ska försöka att lägga upp min träning efter vad som blir sagt då. 

Kom igång så ses vi i spåret snart! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.