Bland blommor och blad

Pioner i rabatten och orkidéer i fönstren. Blmmor och blad så långt ögat kan nå just nu.

Jag har just nu en orkidé som har enormt många blomstänglar som växer ut från en och samma stängel. Den är så fin och blommar på alla stänglar samtidigt. Den är riktigt härlig i färgen, vit med rosa ådror i kronbladen. Det finns ytterligare ett gäng orkidéer som blommar här i mina fönster. En gång i veckan doppar jag mina orkidéer i en skål med vatten och en släng av gödning. De tycks må väldigt gott här hemma.

DSC_0902

DSC_0905

Mamma gav mig en liten prenumeration på Allers Trädgård. Som prenumerationsgåva skickade de med en luktpion som heter Sweet Harmony. Ännu en rosa pion att få ner någonstans i trädgården. Men man kan ju inte ha för många pioner, eller hur?! Jag ska även få några gamla rosor från mammas och pappas trädgård. De ska bygga uterum och måste eliminera några rabatter.

IMG_6901
Fick en prenumeration på fyra nummer av mamma. 
DSC_0900
Sweet Harmony som ska planteras i höst.

Äntligen kom regnet hit. Tyvärr är det alldeles för fint regn för att det ska göra någon nytta i rabatterna och i gräsmattan. Jag har varit ute och rotvattnat mina nya rhododendronbuskar. Det är så torrt att inget skulle överleva utan lite stödbevattning. I övrigt så skördas det mängder av tomater var dag här. Gurkplantan får vi se om den överlever över huvudtaget. Jag vet inte varför jag aldrig får dem så fina. Jag får gurkor i början av säsongen men sen blir plantan torr och tråkig trots att jag vattnar varje dag. Tur att allt annat trivs och blir fint där inne i växthuset.

Ikväll har vi suttit och tittat och måttat lite inför ett eventuellt uterumsbygge till våren. Vi har börjat komma överens om hur det ska se ut i stora drag. Utformning, glaspartier och takform. Vi ska kika lite till och sedan be någon att rita upp en skiss så att vi ser att det passar ihop med huseet.

Hoppas att ni har det lika fint i era trädgårdar och/eller fönster!

Puss och kram

4 reaktioner till “Bland blommor och blad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.