Lördagsjobb

Idag jobbade jag några timmar på en fabrik bara någon kilometer hemmifrån vårt hus. Det är lyxigt när det är så nära till arbetsplatsen. Innan och efter har jag jobbat i trädgården och i rabatterna kring växthuset.

Det fullkomligt exploderar i rabatterna och krukorna nu. Jag har ställt ut rosen och klematisen utanför växthuset och har börjat att rensa ogräs. Tre tomatplantor pryder nu växthuset ihop med min klematis Kajsa som nu har så många fina knoppar och blommor i varje bladklyka.

DSC_0385

DSC_0387

DSC_0391

DSC_0393

Det var ett tag sedan jag kollade till rhododendronbuskarna vi planterade. Jag blev glatt chockad när jag såg att knopparna höll på att slå ut! Så otroligt fina! Både den vita och den rosa. De lila parkrhododendronen har fortfarande ett tag kvar tills knopparna brister.

Min pallkrage med vita blomlökar har precis börjat ta fart och ett par blad sticker upp från alla lökar som jag satte för drygt en månad sedan. Det ska bli så kul att se hur det blir när de knopparna slår ut! Snart är allt så klart så att man bara kan sitta och njuta av allt det vackra.

Det blev en lagom lång arbetsdag idag ihop med två andra kollegor. Totalt fyra timmar då jag hann att prova av två reläskydd och byta tre högspänningsindikatorer och skriva protokoll. Nu är jag återigen helt slut. Jag gör som katten och kryper ihop med benen i högläge och TVn påslagen. Utanför knallar gräklipparen på av sig själv och sköter om gräsmattan med stor omsorg.

DSC_0400

Underbart med alla djur som finns häromkring.

Återkommer snart igen!

2 reaktioner till “Lördagsjobb

  1. Vilken blomsterprakt. Min Kajsa för en tynande tillvaro…en och annan blomma och ändå färre blad 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.