Äntligen fredag igen!

Vilket härligt grillväder. Idag grillades det kycklingspett med ananas och prosciutto och halloumiost så klart! Vad äter ni till fredagsmys?

Det här vädret! Underbart! Det är varmt, det är soligt och det är vår! Grillen är tänd och det doftar vår och grillos blandat med varandra. Dagen har varit perfekt. Jag fick gjort det jag skulle på jobbet, nu ska jag bara avrapportera ärendet. Jag håller på att städa inför hemgång. Jag insåg att det bara är åtta veckor kvar till semester och föräldraledighet. Det ska bli riktigt konstigt att gå på semester och inte komma tillbaka till jobbet efter tre-fyra veckor. Jag kommer antagligen att ha fullt fokus på någon annan så det kanske blir lättare än jag tror.

DSC_0240

Den ekologiska marinaden från Smakboxen kom till användning. Jag skar upp cyklingen i bitar och lade den i marinad i ett par timmar. Vissa kycklingbitar lindade jag in i prosciutto och varvade med ananasbitar. Det enda jag hade till var sötpotatis, den rostade jag i ugnen i olja och färsk timjan. Halloumiosten skar jag upp i centimeterstora bitar och grillade som de var. All mat utom de färdiga såserna var ekologisk. Det är viktigt för mig, att äta ekologiskt.

DSC_0272


Katten har det riktigt bra nu. Vädret gör att han gärna går ut redan på morgonen, om han inte har varit ute hela natten vill säga.


Planen för imorgon är att gräva ner de båda rhododendronbuskarna och inhandla glass till vår provsmakning. Det är inte helt omöjligt att det blir en promenad också.

Nu ska vi festa loss och skåla i vatten – den gravidas motsvarighet till champagne.

Återkommer imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.