Vilken strålande dag!

Jag försökte att övervintra några pelargoner men lyckades endast att få två toppar att överleva.

Vilken fantastisk dag vi har haft idag. När jag kom hem och kikade in i växthuset hade min klematis skjutit ut mängder av knoppar. Man blir så lycklig av solen och värmen och allt det gröna som kommer! 

Av de pelargoner som jag försökte att övervintra, överlevde endast två toppar. De satte jag i vatten och nu har det kommit massor av rötter. Jag ska ut och plantera dem i krukor. Jag misstänker att det är rosa pelargoner. Ni kanske har anat ett färgtema i mina rabatter. Det är mycket rosa och vitt med lite inslag av lila som lavendel och allium. 

Jag håller tummarna för att de ska ta sig och överleva sommaren och kanske t.o.m. kommande vinter…

Vi har hunnit med att sätta ut var vi ska plantera de nya rhododendronbuskarna. Det blir förhoppningsvis plantering på fredag. Lagom till helgen när det ska regna. Det behövs regn nu, det är så torrt i backen här hos oss.  Jag önskar en skur varje kväll som snabbt torkade upp på morgonen när solen bryter igenom.

Nu ska jag nöta på soffan. Det blev en lång dag med jobbet och sedan första besöket med föräldragruppen. Kul att träffa lite nya ansikten.

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.