1 maj

Bättre start på maj kunde vi inte få! Vädret har varit helt fantastiskt idag och när jag klev in i växthuset ikväll så kändes det som att blommorna hade växt så det knakade under dagen.

Vilken 1a maj! Först fick vi morgonbesök av min morbror och hans fru, Fredrik och Emma.  Vi gick husesyn, det var första gången Emma var här i huset och kikade, och vi drack kaffe och åt kladdkaka med fruktsallad. Vädergudarna var på vår sida. Redan vid nio-halv tio-tiden kunde vi sitta ute och fika i solgasset. Så härligt!

DSC_0195

När Fredrik och Emma hade dragit vidare norr ut satte jag mig i bilen och for till Trollhättan. Där plockade jag upp Peter som ska hjälpa oss att mura igen en källardörr i huset vi har i Trollhättan. Sedan är planen att dränera den sidan innan vi byter fasaden runt hela huset. Det är mycket som ska göras på ett hus. Det blir dessutom dubbelt så mycket när vi har två!

Jag plockade upp mormor och mamma på eftermiddagen och tog med dem till Blomserhallen. Det fanns så mycket fint där och mormor ville nu lösa ut födelsedagspresenten som hon gav till mig tidigare i år. Jag fick en rosa rhododendron, en liknande som jag hade i trädgården i Trollhättan. Det var väldigt bra pris just nu på rhododendronen så mormor köpte två! En rosa, Haaga, och en vit, Cunningham White. Marcus, den stackarn, får gräva två hål nu istället för ett. Jag är supernöjd och så tacksam för dessa två fina buskarna. Jag tror att de kommer trivas riktigt bra mot barrskogen bakom huset. Jag vill ha en stor trädgård och då måste den vara lättskött. Rhododendron är en växt som klarar sig riktigt bra på egen hand utan att klippas eller ansas varje år. Det är ett stort plus i kanten!

DSC_0204

DSC_0203

Det ska bli så kul att att få ner dessa i jorden och hoppas på att knopparna ska slå ut.

Imorgon hade jag en klipptid som jag i vanlig ordning var tvungen att avboka! Det kör ihop sig varenda gång jag har bokat en tid. Den här gången lade de första träffen med föräldragruppen samma tid! Jag får gå oklippt genom livet.

Ha en skön kväll alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.