Våren är här!

Nu känns det verkligen att våren är här! Jag var tvungen att ta av mig jackan på vår morgonpromenad. Det blev alldeles för varmt. 

Trädgården har fått sig ett litet lyft i helgen. Ny täckbark har strötts ut i rabatten och jag har försökt att rensa ogräs i vår rhododendronrabatt. Där sitter just nu fyra klassiska lila buskar men jag har fått en rosa rhododendronbuske av mormor i födelsedagspresent. Vi ska åka och inhandla den nästa gång jag är i stan (jag fyller ju i februari). 

I rabatten växer nästan allt nu. Det här är bästa tiden på året! 

Syrenen.
Klematisen ”balsgård Linnea”.
Alliumlökar.
Pion av en sort jag inte vet namnet på, men den doftar gott och är ljusrosa i färgen.
En ljusrosa try.
Rabarber!

Marcus har tvättat bilarna och jag har fått fram stolarna som ska stå i växthuset. Stolarna ska tvättas av och sedan spraymålas med ny matt svart färg. De börjar se lite tråkiga ut i ytskiktet. Under veckan som kommer hoppas jag att vi hinner med att tvätta växthuset både på in- och utsidan så att det går att fixa iordning sittplatsen. Jag får se om gasöppnarna till de öppningsbara fönstren har överlevt vintern. 


Igår fick vi besök av Aurelia som tog OS silver i Special Olympics World Winter Games 2017. Hon ville ge oss en gåva som tack för stödet och sponsringen. Så stolt tjej. Hon hade med sig silvermedaljen och det är troligtvis enda gången som vi kommer att hålla en OS-medalj i handen.

Silvermedaljören Aurelia.

Nu ska jag och pissen ligga lite i soffan och vila inför morgondagens arbete. 

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.