Segeltur i Egeiska havet

Igår kastade vi loss i hamnen tidigt på morgonen. Vinden tog oss runt Naxos och mellan Paros till Koufonissi. Vädret var perfekt när vi lade ut på morgonen. Sjön var alldeles kav och vi slumrade till i det sköna guppandes på båten.

Första stoppet var vid en strand där vi fick möjligheten att simma in i en grotta. Vattnet blev ännu klarare turkost när man kom in i grottan. Färgerna var helt fantastiska. Nästa stopp var vid en annan fantastisk strand med runda, mjuka, slipade stenar. Till sist kom vi till Koufonissi, det hade ändrat sig en hel del på 15 år sedan jag besökte ön sist. Vi köpte oss varsin jordnötsglass (enligt menyn) som visade sig vara pistageglass. Nöt som nöt, eller?

Vädret hem blev inte riktigt lika avslappnande. Det blåste upp till sjö och med hjälp av segelkraften och vågorna fick vi hålla hårt i våra saker för att de inte skulle ramla över bord!


Idag har vi firat Marcus födelsedag. Vi började dagen med en joggingtur och sedan firades han med sång, strandhäng, veckans bästa middag och glass från Naxos bästa glassbar! Vi hann skåla i lite bubbel och sjunga ytterligare en gång för födelsedagsbarnet innan middagen. Det har varit en fantastisk dag idag också. Vi har absolut inte haft något att klaga på!


Imorgon tar vi båten över till Santorini för att flyga hemmåt igen…

På återseende! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.