Trädgårdshäng

En sån härlig dag det har varit idag. Jag har suttit inne mest vid datorn och jobbat men fick ett gott avbrott när svärmor bjöd ut mig på lunch. Det var så härligt väder runt lunch att vi kunde sitta ute och äta. Vi försökte göra upp en liten plan för söndagen när vi ska åka till Vansbro. 

Det är fortfarande soligt och varmt men det känns som att åska håller på att komma över oss snart. Jag har hunnit med ett varv i växthuset och rensat ordentligt i rabatten runtom växthuset. Klippt kantgräset och andra viktiga saker som behöver skötas runt växthuset. 

Jag hade besök av några krabater i växthuset. Någon som känner igen skalbaggen?

Om det ska bli ordentligt gjort får jag lägga mig på knä och jaga gräset med en sax.

Vi har gjort en hel del ingrepp i trädgården i år. Vi grävde ner vattenledningar där vi nu har fått hjälp med att återställa och så gräs. Vi har även grävt bort en liten bit ängsmark där vi nu ska utöka gräsmattan ytterligare. Det går ju för sig eftersom vi skaffade robotgräsklippare förra våren! Där går Marcus just i skrivande stund och krattar ut och jämnar till backen. Sen ska vi slänga ut gräsfrön även där. Den senaste veckan har varit optimal för grässådd. Varmt och fuktigt. Bara sen i söndags har gräset växt fyra-fem cm.

Berget har vi skrapat fram och spolat av med högtryckstvätten. Jag är så nöjd med resultatet!

Imorgon ska jag ta mig en tur till Säffle och jobba, jag får gå upp i ottan. Det är i och för sig ingen skillnad mot vanliga fall. Jag är en morgonmänniska och brukar komma upp strax efter fem på morgonen. Då känns det som att dagen blir så mycket längre! Oftast så går jag runt och pysslar lite hemma innan jobbet men imorgon blir det raka spåret ut till bilen.

Ha en skön kväll så hörs vi imorgon igen! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.